osmino

SMHI Väder

SMHI Väder
(7100 total ratings on Google Play)
SMHI / Weather
Downloads: 1.0M
(7100 total ratings on Google Play)

Description

SMHI väder erbjuder lokalt väder för orter över hela världen. Genom positionering får du en väderöversikt för platsen du befinner dig på tillsammans med aktuell varningsinformation.
För information om vädret på andra platser går det att söka efter orter runt hela världen. Orter som används ofta dessa att spara som favoriter. Det gör dem lätt tillgängliga utan att sökning behöver göras.
För en ort går det att få en tiodygnsprognos både som en översiktlig tabell med dagsvy och i detaljerad vy med timsteg. Översikten går även att se som ett diagram som ger en snabb överblick över de kommande tio dygnen.
Det går att få en sammanställning över samtliga varningar som finns utfärdade i Sverige just nu. Varningarna är sorterade i klassordning med de allvarligaste överst och inom respektive klass kommer landvarningar före sjövarningar.
Om det finns en varning i närheten av den ort du sökt/positionerat fram kommer en varningsikon upp på startsidans väderöversikt (Gäller orter i Sverige).
Som komplement till ortsprognoserna har Du tillgång till en väderöversikt för Sverige och för vald svensk ort också en textprognos för området där din ort ligger.
För vald svensk ort kan Du se hur vädret har varit, i form av att beräknade värden för det senaste dygnet presenteras. Via infoknappen kan man också komma åt att läsa om skillnaden mellan observationer och beräknade värden.
För att få en överblick över nederbördsläget går det att se en radarbild över Norden med radarbilder för de sex senaste timmarna. För mer detaljerad nederbördsinformation finns radarbilder kombinerat med blixtinformation för Sverige, Norrland, Svealand och Götaland med femton minuters uppdateringsintervall. Radarbilderna går även att animera för att på ett enkelt sätt kunna se hur nederbörden och blixtarna förflyttar sig.
Det finns möjlighet till en snabb överblick av väderläget och varningsinformation för vald ort utan att starta appen genom att lägga upp en widget på sin ”hemskärm”. Widgeten visar värdet de nästkommande tre timmarna.
Väderprognoserna i appen baseras på SMHIs prognosdatabas som uppdateras minst 6 ggr/dygn. Prognosdatabasen skapas utifrån högupplösta prognosmodeller vilket ger bästa kvalitet. Kvaliteten förstärks ytterligare av att erfarna meteorologer kan justera prognosen vid behov. Varningarna är utfärdade av SMHIs varningstjänst och radarbilderna är sammansatta av data från drygt 30 väderradar i Danmark, Estland, Finland, Lettland Norge och Sverige.
SMHI väder nyttjar även Google Analytics för att anonymt samla information om hur appen används. Denna information kommer att användas för att utvärdera och förbättra appens funktioner. Ingen personlig information lagras och informationen kommer inte säljas vidare eller på annat sätt exploateras kommersiellt.
För mer information om SMHIs verksamhet, produkter och tjänster besök gärna vår hemsida.
www.smhi.se

*** OBS! Användare med äldre version än 1.2 kan ej längre använda sökfunktionen. Genom att uppgradera till senaste versionen så fungerar det igen ***

More from category

メンズヘアサロン検索/ホットペッパービューティー
Recruit Holdings Co.,Ltd.
DOWNLOAD
FileKicker
Malcolm McCulloch
DOWNLOAD
Yumsters! Free
HeroCraft Ltd
DOWNLOAD
abic 愛貝客親子遊 - 親子旅遊、親子餐廳大募集
Abic Inc.
DOWNLOAD
Doctor Kids
Bubadu
DOWNLOAD
A.I.type EZReader Theme Pack
A.I.type
DOWNLOAD
내님의 정각알림(My Voice/mp3 Alarm)
HiApps
DOWNLOAD
HiFi Radar
Hideki Ogawa
DOWNLOAD
Connect-2 Game
tndev
DOWNLOAD
Xperia Tablet S LWP Free&Pro
luyulin
DOWNLOAD
ING DIRECT España. Banca Móvil
ING BANK NV, Sucursal en España
DOWNLOAD
Couple - Relationship App
TenthBit Inc.
DOWNLOAD