osmino

Promillekoll

Promillekoll
(670 total ratings on Google Play)
Systembolaget AB / Health
Downloads: 100k
(670 total ratings on Google Play)

Description

Appen hjälper dig att hålla dig  under 0,6 promille.

Varför just 0,6? För att det välbefinnande som alkohol ger faktiskt minskar när man överstiger den nivån. (Då minskar hjärnans förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter.)

Så att dricka mer är egentligen bortkastade pengar. Och onödiga kalorier. Det innebär också mycket högre risk. Ju mindre man dricker, desto bättre är det för hälsan.

Och nu är det enklare än någonsin att hålla koll på sin promillenivå. När du har laddat ner appen anger du först kön, vikt, längd och ålder. Sedan är det bara att lägga in vad du dricker, så kan du följa din promillenivå i realtid. Om du vrider telefonen ser du hur din promillekurva kommer att se ut. (Och hur många kalorier du har fått i dig, i form av alkohol.)

I appen kan du också läsa mer om konsten att  minimera riskerna med alkohol. Och du får praktiska tips om hur man kan hålla sig under en viss nivå även när man inte vill gå hem tidigt.

Varför har Systembolaget tagit fram den här appen? För att göra det lite lättare att inte dricka för mycket. Till skillnad från andra butikskedjor behöver vi inte oroa oss för att det kan minska vår försäljning. Vårt uppdrag är inte att göra så stora vinster som möjligt, utan att bidra till att alkoholproblemen blir så små som möjligt.

Därför vill vi också berätta att appen inte kan användas för att avgöra om du kan köra bil. (En app kan bara ge en uppskattning av din promillenivå, och förmågan att köra bil kan vara rejält nedsatt även efter det att alkoholen har gått ur kroppen.)

More from category

Checkmark All in One Calendar
GreenbeanSoft
DOWNLOAD
Kids games: learning numbers
Entertainment Warehouse
DOWNLOAD
Zombie Defense Free
Dromedary, LLC
DOWNLOAD
Fast Fingers
BoYan_Soft
DOWNLOAD
Punch Mouse
HuesoftCorp
DOWNLOAD
Muscle car: multiplayer racing
Psychic Software
DOWNLOAD
Crystal Battery
HONEST Apps
DOWNLOAD
Nimble Quest
NimbleBit LLC
DOWNLOAD
Paper Airplanes
Firefly
DOWNLOAD
Ferien & Feiertage
Andreas Bricelj
DOWNLOAD
Mystery Lighthouse
Digi-Chain Games
DOWNLOAD
Learn Korean
Bravolol
DOWNLOAD