osmino

Promillekoll

Promillekoll
(670 total ratings on Google Play)
Systembolaget AB / Health
Downloads: 100k
(670 total ratings on Google Play)

Description

Appen hjälper dig att hålla dig  under 0,6 promille.

Varför just 0,6? För att det välbefinnande som alkohol ger faktiskt minskar när man överstiger den nivån. (Då minskar hjärnans förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter.)

Så att dricka mer är egentligen bortkastade pengar. Och onödiga kalorier. Det innebär också mycket högre risk. Ju mindre man dricker, desto bättre är det för hälsan.

Och nu är det enklare än någonsin att hålla koll på sin promillenivå. När du har laddat ner appen anger du först kön, vikt, längd och ålder. Sedan är det bara att lägga in vad du dricker, så kan du följa din promillenivå i realtid. Om du vrider telefonen ser du hur din promillekurva kommer att se ut. (Och hur många kalorier du har fått i dig, i form av alkohol.)

I appen kan du också läsa mer om konsten att  minimera riskerna med alkohol. Och du får praktiska tips om hur man kan hålla sig under en viss nivå även när man inte vill gå hem tidigt.

Varför har Systembolaget tagit fram den här appen? För att göra det lite lättare att inte dricka för mycket. Till skillnad från andra butikskedjor behöver vi inte oroa oss för att det kan minska vår försäljning. Vårt uppdrag är inte att göra så stora vinster som möjligt, utan att bidra till att alkoholproblemen blir så små som möjligt.

Därför vill vi också berätta att appen inte kan användas för att avgöra om du kan köra bil. (En app kan bara ge en uppskattning av din promillenivå, och förmågan att köra bil kan vara rejält nedsatt även efter det att alkoholen har gått ur kroppen.)

More from category

Picture Decorator HD
Appmanza
DOWNLOAD
Crush the Castle by Namco
BANDAI NAMCO Games
DOWNLOAD
Guitar Tuner
Alvin Yu
DOWNLOAD
Furious Car Racing - Endless
TigerCubStudio
DOWNLOAD
Справочник лекарств
Dr.John
DOWNLOAD
Chocolate cupcake maker
LPRA STUDIO
DOWNLOAD
Simple Cache Cleaner
APLIO Lab
DOWNLOAD
Motorcycle Mania Racing
StudyHall Entertainment
DOWNLOAD
Make Me Old
Saumatech
DOWNLOAD
Bubble Blast Halloween
Magma Mobile
DOWNLOAD
Rotana Cinema
TechDoor
DOWNLOAD
Guitar TabApp - PRO
Freebird Media
DOWNLOAD