osmino

Promillekoll

Promillekoll
(670 total ratings on Google Play)
Systembolaget AB / Health
Downloads: 100k
(670 total ratings on Google Play)

Description

Appen hjälper dig att hålla dig  under 0,6 promille.

Varför just 0,6? För att det välbefinnande som alkohol ger faktiskt minskar när man överstiger den nivån. (Då minskar hjärnans förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter.)

Så att dricka mer är egentligen bortkastade pengar. Och onödiga kalorier. Det innebär också mycket högre risk. Ju mindre man dricker, desto bättre är det för hälsan.

Och nu är det enklare än någonsin att hålla koll på sin promillenivå. När du har laddat ner appen anger du först kön, vikt, längd och ålder. Sedan är det bara att lägga in vad du dricker, så kan du följa din promillenivå i realtid. Om du vrider telefonen ser du hur din promillekurva kommer att se ut. (Och hur många kalorier du har fått i dig, i form av alkohol.)

I appen kan du också läsa mer om konsten att  minimera riskerna med alkohol. Och du får praktiska tips om hur man kan hålla sig under en viss nivå även när man inte vill gå hem tidigt.

Varför har Systembolaget tagit fram den här appen? För att göra det lite lättare att inte dricka för mycket. Till skillnad från andra butikskedjor behöver vi inte oroa oss för att det kan minska vår försäljning. Vårt uppdrag är inte att göra så stora vinster som möjligt, utan att bidra till att alkoholproblemen blir så små som möjligt.

Därför vill vi också berätta att appen inte kan användas för att avgöra om du kan köra bil. (En app kan bara ge en uppskattning av din promillenivå, och förmågan att köra bil kan vara rejält nedsatt även efter det att alkoholen har gått ur kroppen.)

More from category

Call of Mini: Zombies
Triniti Interactive Ltd.
DOWNLOAD
Club Personal
Telecom Personal S.A.
DOWNLOAD
Relaxation Ringtone
android tool
DOWNLOAD
Easy Simple Flash Light(Torch)
mathartsmile
DOWNLOAD
Independent.ie
Independent Digital
DOWNLOAD
VRS Info
Verkehrsverbund Rhein-Sieg
DOWNLOAD
Anatomy Muscles
Ing. Victor Gonzalez
DOWNLOAD
GO SMS Pro Zebra Theme
Themes Architect
DOWNLOAD
My Talking Pretty Girl
Funny Talking
DOWNLOAD
Surreal Live Wallpaper FREE
Sparky Mobile
DOWNLOAD
Ringdroid
Ringdroid Team
DOWNLOAD
Root Logger
Stephen (Stericson)
DOWNLOAD